Over D4.

Over ons

Onze purpose

Samen ontwikkelen we het energiesysteem van de toekomst; duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar. D4 initieert en ontwikkelt daarom nieuwe energieprojecten, en investeert hier ook in. We ontwikkelen duurzame energieprojecten die impactvol en relevant zijn voor haar omgeving. Meer weten over onze projecten?

Het team

Michiel Ottevanger

Co-founder & projectontwikkelaar

Een scherpe blik. Met visie. En altijd op zoek naar het gemeenschappelijke doel, synergie. Ik vind het gaaf dat in één complexe uitdaging – de energietransitie – zoveel thema’s samenkomen. De maatschappelijke impact, het politieke karakter, de ruimtelijke inpassing en de grote technische component maken het waarschijnlijk de uitdagingen van mijn leven. Ik zie vooral ruimte voor nieuwe kansen en ondernemerschap door het energiesysteem als geheel te analyseren. Het is de kunst om in  projectontwikkeling een ‘common ground‘ voor alle betrokken partijen te vinden. Vanuit een gemeenschappelijk doel ontwikkelen we samen breed gedragen energieprojecten.

Ik ben strategisch, inventief, geïnteresseerd, eerlijk en een zeiler.

Douwe Faber

Co-founder

Ik ben een energieke en enthousiaste ondernemer. Ik haal mijn energie uit het opzetten en begeleiden van duurzame initiatieven tot volledige realisatie. Complexiteit zie ik als uitdaging. Ik ben energiek, enthousiast, ondernemend, pro-actief, recht door zee, open, communicatief en ik heb een brede ervaring op management niveau.

Raymond Roeffel

Partner & projectontwikkelaar

Met meer dan 20 jaar ondernemerservaring in duurzame energie, kan ik mezelf een allround ondernemer en energie-expert noemen.  “Van niets iets maken”, “een duurzame energie winkel inrichten” een organisatie opzetten zijn vaardigheden die goed bij mij passen. Ontwikkelen, bouwen, financieren en exploiteren van windparken, biogas projecten, grootschalige zon-pv projecten en tegenwoordig ook Aardwarmte en Batterij opslag systemen is waar ik veel ervaring mee heb. Te veel goede energieprojecten stranden ergens tussen het idee en de bouwfase. De ontwikkeling van energieprojecten is complex en risicovol. D4 en haar aandeelhouders hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen en financieren van energieprojecten. Als CEO en mede-eigenaar van D4 is het mijn doel om meer energieprojecten te realiseren die niet gebaseerd zijn op fossiele brandstoffen. Daarmee wil ik de wereld een betere en duurzamere energietoekomst geven zonder het welzijn van mensen in gevaar te brengen en tegelijkertijd het belang van de Aandeelhouders in het oog te houden.

Ewout Verweij

Duurzaam projectontwikkelaar

Mijn passie voor duurzaamheid groeide in de afgelopen jaren. En is nu zelfs mijn hobby. Ik verbouwde al mijn huis tot aardgasvrij en help als duurzaamheidscoach stadsgenoten in Weesp te verduurzamen. Mijn ambitie is om naast de lokale impact in Weesp ook regionale tot wereldwijde impact te maken in verduurzaming!

Daarom richt ik mij bij D4. op de ontwikkeling van nieuwe Bio-LNG projecten. Waarmee ik het vrachtwagentransport en de scheepvaart verduurzaam. Hiervoor werkte al als operations manager/ project manager in verschillende sectoren en culturen, waaronder in de FMCG (Reckitts), verf (PPG), zaadveredeling (Syngenta) en medische hulpmiddelen (Durex).

Bram Vermeulen

Duurzaam projectontwikkelaar

Ik ben de brug tussen twee partijen. Ik werk graag met mensen en krijg energie als ik zorg dat partijen elkaar begrijpen. Mensen worden overtuigd door een goed verhaal, niet door tabellen en grafieken.

De energietransitie is dynamisch. Er gaat geen week voorbij waarin ik niets lees over nieuwe technieken en initiatieven. In deze chaos is er één constante: de mensen. Ik streef ernaar om duurzame relaties te bouwen met klanten, collega’s, de omgeving en politiek. Door mijn technische achtergrond kan ik over complexe projecten en uitdagingen helder communiceren met de omgeving en politiek. Zo vergroot ik de maatschappelijke haalbaarheid van de energietransitie.

Ik ben eerlijk en direct, leergierig en een goede luisteraar. Ik klim, wandel en fiets in mijn vrije tijd.

Richard van Pelt

Duurzaam projectontwikkelaar

Jonathan Hein

Duurzaam projectontwikkelaar

De spin in het web. Een gedreven projectontwikkelaar die alle touwtjes aan elkaar knoopt. Een brede interesse in alles wat er op mijn pad komt. Een grote motivatie door de het maatschappelijk relevante karakter van mijn werkzaamheden. Met een economisch, geofysisch en sociale achtergrond zorg ik dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

Het resultaat? Een tijdig gerealiseerd energieopslag project. Een echte win-win-win voor alle betrokken partijen.

 

Alessa Zoetbrood

Duurzaam projectontwikkelaar

Ik wil graag een positieve impact op de wereld en de natuur maken door mijn skills en expertise toe te passen op duurzaamheidsvraagstukken. De energietransitie is een zeer complex en uitdagend vraagstuk. Door mijn multidisciplinaire en generalistische achtergrond kan ik gemakkelijk uitzoomen naar het grote plaatje en zie ik snel onderlinge verbanden. Dit komt goed van pas bij mijn werk als duurzaam projectontwikkelaar, waarin ik het overzicht moet bewaren over allerlei processen en tussen verschillende stakeholders binnen de dynamische en innovatieve omgeving van de energietransitie. Op deze wijze draag ik graag bij aan een schone en duurzame toekomst, om de wereld een stukje mooier door te geven.

Ik ben gedreven, leergierig, communicatief vaardig en enthousiast. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten en doe ik graag aan sport.

Eric de Groot

Duurzaam projectontwikkelaar

Mens en milieu zijn voor mij twee waardevolle en wonderbaarlijke fenomenen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Enerzijds zijn het sociale contact met mensen en het onderhouden van goede relaties voor mij belangrijke aspecten. Anderzijds vormen het beoogde evenwicht en de relatie tussen mens en milieu een uitdaging die ik graag aanga. Door een liefde voor natuur en gezond verstand voel ik de noodzaak voor een wereld waarin mens en milieu in harmonie zijn. Om die reden wil ik via het sociale aspect mijn energie gebruiken om tussen mens en milieu een gezonde duurzame relatie te ontwikkelen.
De energietransitie vormt voor mij een complexe maar motiverende uitdaging waarmee klimaatverandering kan worden tegengegaan. Als bioloog met een master in duurzaamheid en innovatie, is hernieuwbare energie voor mij een interessant onderwerp. Intrigerend zijn de manieren waarop wij reeds aanwezige vormen van energie om kunnen zetten in voor ons bruikbare vormen. Echter zorgen nieuwe vormen van energie voor een beangstigend complexe transitie waardoor deze traag verloopt. Ik zet mij daarom in om de productie van schone vormen van energie op grote schaal te realiseren. De projecten die hieraan ten grondslag liggen bevatten legio aan verschillende aspecten die zorgen voor variatie in mijn werk. Dit houdt mij scherp en gedreven, en zorgt voor een voldaan gevoel na een succesvol project.
Ik ben doelgericht, leergierig, sympathiek en een buitenmens. Ik hou van sporten zoals wandelen, zeilen en skiën.

Tessa Karim

Management assistent

Bernou Jagt-Feringa

HR adviseur

Als HR adviseur vind ik het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan het werkgeluk van onze medewerkers. Hoe mooi is het dat dit binnen een organisatie kan die bezig is met de transitie naar een duurzaam en circulair Nederland. Zo draag ik niet alleen een steentje bij aan het werkgeluk maar indirect ook aan een mooiere toekomst en wereld voor ons, onze kinderen en hun kinderen.

Klaaske Zwerver

Financial controller

Als allrounder op het gebied van administratie en ICT vind ik het leuk om op diverse vlakken mijn bijdrage te leveren, zodat ook de administratie blijft meegroeien met de ontwikkelingen van dit mooie en duurzame bedrijf. 

Gebruik maken van aanwezige technieken, anticiperen op toekomstige veranderingen, processen up-to-date houden en aanscherpen of vereenvoudigen. Het is een voortdurend proces en het geeft mij energie om te blijven groeien en steeds weer wat nieuws te leren.

Werken bij

D4. in Utrecht

Kom jij samen met ons duurzame energieprojecten ontwikkelen? We doen dit met lef en commitment. Met focus op duurzame waarde, draagvlak en samenwerken.

Ons kantoor bevindt zich in de Creative Valley, pal naast Utrecht Centraal Station. Een inspirerende werkomgeving waarbij we onderdeel zijn van een actieve en kleurrijke community van ondernemingen.